Книга на среќата


?Книга на среќата?

?Симболи на среќата☺️

?Мојот среќен ден?

Да бидеме среќни на она што го имаме!Среќното дете е благодарно дете. Главно чувство на среќата е радоста, децата се радосни кога доаѓаат во градинка, кога си играат со другарчињата, кога се со своите родители… Радоста нѐ прави весели, исполнети со позитивни доживувања. Најголема радост или среќа е кога некому помагаш, подаруваш, кога си хуман, создаваш, твориш. Децата се среќни кога даруваат на своите родители, другарчиња. Секое дете има свој среќен ден, а среќа потекнува од зборот среќавање.

?Активности од проектот ,,Среќа е…” наменет за децата на возраст од 4-5 години!