Добредојдовте на страницата на ОЈУДГ „Димче Мирчев“ - Велес

Својата дејност Установата ја реализира во 6 (шест) организациони единици во Општина Велес, градинка во други просторни услови во Општина Градско како и објектите во Општина Чашка и с.Караслари:
Image

За нас

  • Нашата приказна
  • Мисија
  • Визија
Image
Нашата градинка е место каде што нашите деца се чувствуваат среќни,сигурни и безбедни. Ние ги почитуваме различностите и го поттикнуваме индивидуалниот развој на секое дете. На децата им даваме можност активно да учествуваат во нивното учење, а воспитно-згрижувачкиот персонал создава услови децата да се оспособат да одговорат на предизвиците со кои треба секојдневно да се соочуваат. Воспитно-згрижувачкиот тим им помага на децата самостојно да ги согледаат можностите да изберат, да се грижат за себе и за другите, да ги изразат своите чувства и идеи. Децата во нашата градинка имааат централна улога и тука се насочуваат тие да станат личности кои ќе учат во текот на целиот живот и кои ќе ги следат своите интереси со ентузијазам. Тие ќе управуваат со новиот, се надеваме, поубав и похуман свет. Во градинка со децата не само што зборуваме и раскажуваме, многу покажуваме и секогаш вклучуваме!
Image
Нашата мисија: „Ние сме партнери на родителите во воспитанието и образованието на децата, нивниот правилен раст и развој, креираме безбедна стимулативна средина, негуваме тимска работа, толеранција, ги почитуваме различностите, и ги поттикнуваме индивидуалните можности и способности на децата, градиме успешна соработка и ја промовираме нашата установа во локалната заедница“.
Image
Нашата визија е среќно дете кое расте во сигурно, убаво и стимулативно опкружување под мотото: „Заедно да растеме, играме и осознаваме, да бидеме куќа на среќни деца, задоволни родители и успешна установа“.
до 2 години

Активности

2-3 години

Активности

3-4 години

Активности

4-5 години

Активности

5-6 години

Активности

Последни новости

Со љубов за нашата планета

Со љубов за нашата планета Истражувачите откриваат дека децата што се чувствуваат поврзани со природата – чувството на задоволство кога гледаат цвеќиња и животни, слушаат звуци на природата – се […]

Денот на планетата Земја

По повод Денот на планетата Земја, Собирната акција на стара хартија и пластика даде големи резултати. Беа собрани големи количини на отпад и за тоа сме благодарни како ние, така […]

Во чест на нашиот патронен празник

Во чест на нашиот патронен празник! Нека ни е честит!

Ден на шегата

Ден на шегата Денес го одбележуваме Денот на шегата традиционално, костимирани. Објектите беа збогатени со дополнителна радост, џагор и колоритни костими. Насмевките беа пошироки, очињата посветкави Секое дете во свој […]

Среќа е… да подариш капка живот

,,Среќа е… да подариш капка живот” Тоа е мотото за хуманата акција, во која ќе учествуваат сите заинтересирани родители и вработени од нашата Установа, по повод претстојниот патронен празник на […]

Зелени херои

Акција на “Зелените херои” од градинката Dimce Gradinka Mircev од општина Велес по повод Денот на пролетта и екологијата. Благодарение на малите Зелени еко херои, нивните воспитувачки и родители, беше […]