Едукација

Кога детето не може да се смири… тогаш му е потребен разговор и комфор, а не критика и контрола

Гнев. Кај децата е резултат на многу причинители. Вистинскиот лек за гневот се наоѓа во самата кора на човечкото битие, емпатијата и сочувството. Сепак, не смееме да дозволиме да го […]

Вежби за истегнување, секој ден!

Вежби за истегнување, секој ден! За да ги задржите децата да бидат активни, добро е да се ограничи времето што го поминуваат седејќи пред ТВ, таблет, телефон итн. Дури и […]