Категорија: Новости

 • Среќа е… да подариш капка живот

  ,,Среќа е… да подариш капка живот” Тоа е мотото за хуманата акција, во која ќе учествуваат сите заинтересирани родители и вработени од нашата Установа, по повод претстојниот патронен празник на ОЈУДГ ,,Димче Мирчев” Велес; Темата на патрониот празник на нашата Установа традиционално произлегува од проектот наменет за возрасните групи од 3-4 години, а оваа година […]

 • Зелени херои

  Акција на “Зелените херои” од градинката Dimce Gradinka Mircev од општина Велес по повод Денот на пролетта и екологијата. Благодарение на малите Зелени еко херои, нивните воспитувачки и родители, беше собран електричен отпад кој успешно заврши на рециклирање. Малите зелени херои веќе знаат дека електронскиот отпад не е само куп непотребни предмети што треба да […]

 • Еко работилница

  ЕКО работилница Што можат моите рачиња? Во градинка често се работи со рециклирани материјали. Иако современата технологија пружа низа елементи и готови материјали, кај децата креативноста се развива токму со овие материјали. Тоа е така затоа што децата чувствуваат дека нешто создале, нешто уникатно што не може да се купи Со Еко работилниците тие работат […]

 • Радост е да делиш и истражуваш нови играчки

  Радост е да делиш и истражуваш нови играчки За сите возрасни групи, во зависност од возраста, беа доделени игровни и дидактички материјали. На радоста и немаше крај

 • Семејството мое во срце го носам

  Семејството мое во го носам Изложба на експонати од сите деца во дворот на Објект 2 ,,Сонце” во соработка со родители! Ја чествуваме љубовта кон семејството и семејните вредности Ви благодариме за соработката!

 • Изразуваме голема благодарност до НВО Здружение за асистивна технологија ,,Отворете ги прозорците”

  Изразуваме голема благодарност до НВО Здружение за асистивна технологија ,,Отворете ги прозорците” за доделената донација која се состои од 22 таблет уреди. Изразуваме голема благодарност до НВО Здружение за асистивна технологија ,,Отворете ги прозорците” за доделената донација која се состои од 22 таблет уреди. Цел на оваа донацијата е поддржување и унапредување на работата на […]

 • Денес е Ден на батеријата

  Денес е Ден на батеријата Собирната акција, која беше дел од Еко проектот на нашата Установа, траеше 4 дена и беше успешна благодарение на Зелените Супер Херои Од рана возраст стекнуваме навики поврзани со екологија, рециклирање! Развиваме чувство на љубов кон нашата планета! Стекнуваме знаења за значењето на селектирање отпад и последиците од истиот! Благодарност […]

 • Новогодишни снегулки

 • Подарени новогодишни колачиња, честитки и училишен прибор на Детското одделение и Дневниот центар за деца со потешкотии

  Со задоволство беа подарени новогодишни колачиња, честитки и училишен прибор на Детското одделение и Дневниот центар за деца со потешкотии во Велес, со желби за добро здравје и куп радости во Новата 2021 година! Активноста е дел од проектот ,,Среќа е…”, наменет за деца од 4-5 годишна возраст

 • Новогодишна шумичка

  Од празничен декор на дворни површини ќе ја издвоиме Новогодишна шумичка во Објект 2 ,,Сонце”, творена со многу љубов од страна на чичко Миле заедно со тимот на објектот, а посветена на сите дечиња Вистинско уживање