Категорија: Новости

 • Одлука за избор на факултативни(изборни) активности

  Почитувани, Во прилог Ви доставуваме одлука за избор на факултативни(изборни) активности. Документот можете да се преземе од следниот линк.

 • Отворен повик за доставување писмени понуди за учество во реализација на факултативни активности

  Општинската јавна установа за деца – Градинка „Димче Мирчев“ – Велес, упатува повик до сите заинтересирани за доставување на писмени понуди за учество во реализацијата на факултативни (изборни) активности за деца од преучишична возраста. ПДФ документот со повикот можете да го преземете од следниот линк:

 • Детска недела – „Музиката е магија“

  Музиката е магија Денес е ден за музика

 • Детска недела – „Играме – другаруваме“

  Активностите под наслов ,,Играме-другаруваме” го одбележаа првиот ден од Детската недела. Уживајте!

 • СРЕЌНО ПРВАЧИЊА – НАШИ МИЛИ ДРУГАРЧИЊА!

  Драги другарчиња, мили наши дечиња! Еве не на крајот од нашата заедничка дружба затоа што вие пораснавте и дојде време да се збогувате со нашта градинка. Заедно поминавме многу… Првите зборови, првите чекори, првото најдобро другарче, првото самостојно ручкање и чувство на вина за флеката на блузата… Заедно вложувавме многу труд и напор да ги […]

 • Во употреба се ставени 40 нови таблети

  Во употреба се ставени нови таблети,од кои 22 добиени како донација од НВО “Отворете ги прозорците”, а 18 од сопствени средства. Истите ги користат дел од родителите на деца, на кои им е потребна поддршка во учењето и усвојувањето говор, како асистивна технолошка алатка. Со овие апарати ќе се постигне поттикнување на специфични развојни потреби […]

 • Со љубов за нашата планета

  Со љубов за нашата планета Истражувачите откриваат дека децата што се чувствуваат поврзани со природата – чувството на задоволство кога гледаат цвеќиња и животни, слушаат звуци на природата – се алтруисти и им помагаат на другите луѓе. Овие деца активно се грижат за природната средина преку рециклирање, повторно употребувајќи предмети и штедејќи вода. Тие имаат […]

 • Денот на планетата Земја

  По повод Денот на планетата Земја, Собирната акција на стара хартија и пластика даде големи резултати. Беа собрани големи количини на отпад и за тоа сме благодарни како ние, така и нашата планета! Акцијата заврши, но навиките треба да останат. Да ја подигнеме еколошката свест кај децата со тоа што ќе го селектираме отпадот. Ние […]

 • Во чест на нашиот патронен празник

  Во чест на нашиот патронен празник! Нека ни е честит!

 • Ден на шегата

  Ден на шегата Денес го одбележуваме Денот на шегата традиционално, костимирани. Објектите беа збогатени со дополнителна радост, џагор и колоритни костими. Насмевките беа пошироки, очињата посветкави Секое дете во свој филм, приказна, улога. Благодарност до Вас, родители, за соработката!